• home | ceaiul | alifii si uleiuri | tinctura | suc proaspat | terci din plante | comprese | bai cu plante
farmacia naturala

BUSUIOC SALBATIC PLANTA MEDICINALA

Index Plante

Sfaturi Pentru Boli

BOLILE FEMEILOR

Tratamente Prin Post

Retete Speciale Din Plante Medicinale

Tratamente Cu Vin

Tratamente Cu Varza

HostVision
incaltaminte dama

haine dama

magazin parfumuri si cosmetice

electronice si electrocasnice

farmacia naturala





AdChoices Active Search Results
Tweet

BUSUIOC SALBATIC-PLANTA MEDICINALA

busuioc salbatic planta medicinala

BUSUIOC SALBATIC-PLANTA MEDICINALA

BUSUIOC SALBATIC- PRUNELLA VULGARIS- PLANTA MEDICINALA.

Prunella vulgaris, denumita popular busuioc salbatic apartinand familiei Lamiaceae, este o planta ierboasa, originara din America, cu tulpini paroase si flori violete.

Alte denumiri populare pentru BUSUIOC SALBATIC: buruiana de buba rea, BUSUIOC de camp,coroaba,gluga ciobanului, iarba lui Antonie,iarba lupariei, iarba neagra,iarba soparlei, izma salbatica,plescaita, rupturi,soparlita.

Raspandire: BUSUIOCUL SALBATIC se intalneste prin fanete, pasuni,poieni,tufarisuri, paduri,livezi,pe malul apelor,de la campie pana in zona subalpina.

Organul vegetal utilizat: partile aeriene ale plantei.

Perioada de recoltare: iulie august.

BUSUIOC SALBATIC-TRATAMENTE NATURISTE.

busuioc salbatic tratamente naturiste

BUSUIOC SALBATIC-TRATAMENTE NATURISTE

BUSUIOC SALBATIC-TRATAMENTE NATURISTE

Busuiocul salbatic este folosit in principal pentru VINDECAREA RANILOR, in medicina chineza este folosita pentru tratarea bolilor de ficat, actionand ca un stimulent al ficatului si al vezicii biliare.

Prezinta si proprietati antivirale si este utilizata ca medicament anti-cancer.

Busuiocul salbatic a fost folosit ca medicament de secole, de fapt, intreaga planta, care este comestibila, poate fi utilizata atat intern cat si extern pentru a trata o serie de probleme de sanatate.

Busuiocul de camp- Prunella Vulgaris are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antivirale, iar în China este folosita in tratarea cancerului, diabetului, SIDA, dar este cunoscuta ca avand efecte terapeutice si pentru boli degenerative cognitive cum ar fi Alzheimerul sau schizofrenia.

Intreaga planta poate fi folosita in medicina alternativa si ca antibacterian, antipiretic (febriufug), antispetic, antispasmodic, astringen, carminativ – care favorizeaza eliberarea gazelor intestinale și calmeaza durerile andominale, diuretic, anti-tensiune, stiptic, tonic, vermifug – distruge viermii intestinali si vulnerar (pentru VINDECAREA RANILOR).

Tulsi BUSUIOC SFANT

Tulsi Busuioc Sfant

Beneficii:Puternic adaptogen, indeparteaza efectele negative ale stresului cotidian;

Imbunatateste starea psihica inducand calm si claritate psihica;

Sustine sistemul imunitar;

Mentine sanatatea tractului respirator;

Amelioreaza senzatia de respiratie grea sau „lipsa de aer”;

Are proprietati antiinflamatorii;

Creste vitalitatea si rezistenta organismului;

Bogat in antioxidanti, incetineste procesele de imbatranire prematura;

Regleaza metabolismul si sustine procesele naturale de detoxifiere. CUMPARA ACUM AICI

Mod de folosire.

In uz intern BUSUIOCUL SALBATIC se utilizeaza pentru tratarea furunculozei, VINDECAREA RANILOR, tratamentul afectiunilor bucale si tratamentul hemoroizi, tratamentul diareei.

In uz extern PLANTA MEDICINALA este folosita pentru VINDECAREA RANILOR si bubelor de orice natura.

Ceai (infuzie) de BUSUIOC SALBATIC

ceai de busuioc salbatic

Intr-o ceasca cu apa clocotita se pune o lingurita de PLANTA MEDICINALA. Se lasa la infuzat 15-20 minute. Se pot bea 1-2 cani pe zi in tratamentul diareei, in tratamentul afectiunilor cavitatii bucale, si CICATRIZANT.

Ceai Antitumoral

Ceai Antitumoral

Recomandari:Adjuvant in tratamentul preventiv si curativ al tumorilor benigne si maligne intrucat intareste imunitatea naturala a organismului in lupta cu celulele cancerigene, depureaza organismul de reziduurile ramase in urma administrarii citostaticelor si potenteaza efectul medicamentelor de sinteza. Se recomanda un regim alimentar bogat in fructe si legume proaspete, seminte, evitarea stresului si poluarii. CUMPARA ACUM AICI

Ceai (decoct) de BUSUIOC SALBATIC

Doua linguri de PLANTA maruntita se la sa fiarba timp de 15 minute in 100 ml apa. Se administreaza in COLICI intestinali, meteorism, voma, gripa, BRONSITA acuta si cronica, cefalee, ulcer gastric, infectii urinare, anorexie, diaree, COLITE de fermentatie. Sub forma de gargara, bai si spalaturi cu infuzie, in aftoza bucala si genitala, leziuni buco-erozive din pemfigus, eritem pluri-orificial, toxidermia buloasa, postmedicamentoasa cu localizari mucoase, herpes, stomatite.

In COLITE de fermentatie se bea neindulcit.

In combinatie cu sunatoarea, ajuta la tratarea schizofreniei aflata in faza incipienta.

Ceai Flori de Fan

Ceai Flori de Fan

Efecte: stimulent al circulatiei periferice;

tonifiant general;

antiinflamator;

calmant;

sedativ;

CICATRIZANT;

dezinfectant; CUMPARA ACUM AICI

Decoct energizant de BUSUIOC SALBATIC

Se obtine din 1 lingura seminte de BUSUIOC SALBATIC la 500 ml apa rece, care se fierbe 5 min, se infuzeaza 10 min, se strecoara si se bea toata cantitatea in cursul zilei.

Alifie de BUSUIOC SALBATIC

Se prepara din 20 g pulbere de PLANTA, 30 g ceara de albine, alba, 30 g seu de oaie, 30 g terebentina, 60 g colofoniu, 90 g untura de porc. Se pune la foc domol pana la topire, apoi se ia de pe foc, amestecandu-se pana ce se raceste.

Se fac ungeri in cheilita eroziva, fisulara, actinica, la pansarea ranilor sau ulceratiilor infectate, in cheratodermii palmo-plantare, cu fisuri, sangerari sau pentru tratarea leziunilor infectate in scabie, alte eroziuni erodate sau ulcerate infectate.

Tinctura de BUSUIOC SALBATIC

Se lasa la macerat, 15 zile, 20 g PLANTA, in 100 ml alcool 70 grade. Se strecoara si se depoziteaza in sticlute de culoare inchisa.

Se administreaza 3-5 picaturi in 100 ml apa, de 3 ori pe zi (la copii) si 1 lingura in 100 ml apa, la adulti, cu puternic efect tonic.

Pulbere de BUSUIOC SALBATIC

PLANTA uscata se macina cu ajutorul unei rasnite electrice pana se obtine o faina.

Pulbere este un adevarat miracol prin capacitatea ei de a imbunatatii starile psihice, fiind usor euforizant, tonic nervos, ajutand in stapanirea starilor emotive.

Se face o cura, de minim 14 zile, administrandu-se de 3-4 ori pe zi, cate 1 lingurita rasa, cu apa, tinuta sub limba cateva minute inainte de a fi inghitita. Cura este indicate primavara.

Macerat la rece din BUSUIOC SALBATIC

Florile uscate de BUSUIOC SALBATIC sunt tinute in apa rece,cel putin 8 ore, apoi se filtreaza.

Se bea pe stomacul gol, preferabil dimineata.

Este considerat un elixir al tineretii, deoarece ajuta batranii, persoanele aflate la menopauza ori andropauza, in sterilitate, frigiditate, fiind un regenerator rapid.

Frunzele crude de BUSUIOC SALBATIC se aplica direct pe bube si rani pe care le vindeca.
BUSUIOC SALBATIC-PLANTA MEDICINALA
BUSUIOC SALBATIC-TRATAMENTE NATURISTE
| home | ceaiul | alifii si uleiuri | tinctura | suc proaspat | terci din plante | comprese | bai cu plante medicinale