PETELE DE VARSTA FARMACIA NATURALA

PETELE DE VARSTA

HostVision

PETELE DE VARSTA.

Allison T. Vidimos, medic dermatolog la Cleveland Clinic Foundation, Cleveland, sustine ca poate spune ca femeia ce se afla la ea in cabinet joaca golf sau nu doar privind-o.

Cum poate face acest lucru ?

Este foarte usor, pacienta prezinta PETE de VARSTA doar pe o MANA, in afarat de fata, gat, torace si antebrate.

Doar persoanele care joaca golf poarta o singura manusa, pe MANA cu care tin crosa, cealalta MANA fiind expusa la SOARE.

Cu timpul, PETELE DE VARSTA apar pe MANA neprotejata.

In ciuda numelui lor PETELE DE VARSTA - cunoscute si ca PETE hepatice sau LENTIGINE SOLARE - ele nu sunt intotdeauna legate de VARSTA.

Aceste PETE pigmentate de dimensiuni mici, plate, de CULOARE maro apar in special pe fata, gat, toracele superior si zona dorsala a mainilor, fiind cauzate de expunerea la SOARE.

Este gresit sa le numim PETE de VARSTA deoarece nu sunt datorate doar imbatranirii, ci apar datorita efectului cumulativ al expunerii la SOARE de-a lungul anilor.

Ele pot aparea atat la 30 de ani, cat si la 80 de ani.

0

De asemenea, si ereditatea joaca un rol in dezvoltarea acestor PETE.

Unele persoane se expun la SOARE si nu prezinta aceste PETE, iar la altele, care se expun foarte putin la SOARE, aceste PETE apar.

La inceput, PETELE DE VARSTA seamana cu niste PISTRUI sau o mica alunita.

Dar, cu timpul, vor capata dimensiunile, forma si culoarea caracteristica.

Deci, care este diferenta intre PETELE DE VARSTA, PISTRUI si alunite ?

In stadiile timpurii, cele trei sunt foarte asemanatoare, dar alunitele tind sa capete o CULOARE mai inchisa odata cu trecerea timpului si devin proeminente, in TIMP ce PISTRUII si PETELE DE VARSTA raman plate.

In general, PISTRUII raman de dimensiuni mici si decolorati in timpul iernii, in TIMP ce PETELE DE VARSTA nu vor disparea fara tratament, devenind mai mari si mai inchise la CULOARE daca va expuneti mai mult la SOARE.PETELE DE VARSTA FARMACIA NATURALA